Att stimulera ditt sinne genom böcker

Du kan stimulera ditt sinne på flera olika sätt. Lära dig yoga, meditation eller genom att träna på ett sätt som passar dig. Men nu gäller det att stimulera dina sinnen genom böcker och vilka böcker som känns bra för dig.

Det finns oändligt många böcker som handlar om hur man bäst ska stimulera sina sinnen. Du kan besöka en bokhandel och fråga vilka böcker som är aktuella och titta om du hittar något av intresse. Det finns även särskilda bokhandlare som säljer böcker med temat: ”Hur ska jag må bra”. På nätet kan du googla dig fram till sidor där du hittar böcker som stimulerar sinnet.

Andra böcker som kan stimulera ditt sinne

Om du inte vill läsa faktaböcker om sinnet, finns det många böcker inom skönlitteraturen som också kan vara passande. Författare som skrivit om sina resor runt om i världen och om olika kulturer de mött. Många har skrivit om vandringar de gjort för att stimulera sitt sinne. Det kan ibland vara svårt att hitta någon bok som känns perfekt direkt. Hör dig gärna för bland vänner och bekanta, eller fråga på Facebook. Där finns sidor för det mesta och har du tur hittar du en bra sida där det diskuteras om böcker som stimulerar sinnet.

Biblioteket

Ett alldeles utmärkt ställe för att stimulera sinnet är våra fantastiska bibliotek. Här kan du själv gå omkring och filosofera bland alla böcker som finns. Sätta dig ner med en trave böcker och titta i lugn och ro igenom dem för att se om du hittar något som attraherar dig extra mycket. Du kan även prata med en bibliotekarie, som är insatt inom området och som kan ge dig råd. Om du har extra mycket tur kan det till och med finnas en bokcirkel om detta tema där du bor.

E-böcker

Numera kan du ladda ner böcker både från nätbokhandlare, bibliotek eller från någon blogg. För det lär nog säkert finnas någon som bloggar om att stimulera sinnet. Hittar du en sådan blogg kanske du har tur att den bloggaren har E-böcker att ladda ner för en billig peng. Det är också vanligt att du kan kontakta en bloggare och ställa frågor om hur han/hon har hittat bra litteratur för att stimulera sitt sinne. Många gånger kan du skriva inlägg till bloggaren och där andra svarar på dina frågor och ger bra råd. Du kan också få bra länkar som förhoppningsvis ger svar på dina frågor.

Lyssna på ljudböcker

Att lyssna på böcker är även det populärt. Du kan lyssna i bilen till och från jobbet, eller när du är ute och kör bil. Åker du kommunalt kan du lyssna i hörlurar, likadant om du tränar. Spelar ingen roll om du tar en lugn promenad, springer eller tränar på ett gym. Att lyssna på en ljudbok är heller inte dumt när du städar, tvättar eller gör något annat hemma, där du inte behöver lägga all koncentration på det du gör. Att ligga och lyssna på avslappnande musik, eller på någon som ger dig instruktioner i avslappning är också en bra idé.