Lär dig stimulera sinnet med litteratur

Hjärtligt välkomna till denna sida som kommer att vägleda dig genom litteraturens värld. Här kan du läsa om klassisk litteratur, modern klassisk litteratur och vad som skiljer dessa två åt.

Du får veta hur man klassificerar dessa och om vad som menas med moderna klassiker. Exempel på några böcker både inom genren klassisk litteratur och moderna klassiker kommer du få. Du får veta hur du kan skriva din egen historia och hur du kan stimulera ditt sinne på bästa sätt.

Skriva din historia

Du kommer även kunna läsa och få tips och råd om hur du ska göra om du vill skriva din egen historia. Alla har väl en berättelse de bär på, och vissa vill få den nedskriven. Antingen bara för sig själv, kanske ge bort till släkten eller till sina barn så de kan läsa saker som kanske aldrig förts på tal, av olika orsaker. Du kanske vill ge ut din berättelse och då får du lite tips på olika sorters hjälp du kan få och vad som är viktigt att tänka på. Du får också veta på vilka olika sätt du kan få ut din bok. Trycka själv eller via ett bokförlag.

Att stimulera ditt sinne

Att kunna stimulera sitt sinne är i dag något som ses som viktigt i den stressiga värld vi lever i. Här får du tips om hur du hittar bra litteratur, E-böcker och ljudböcker om det. Hur du kan använda dessa böcker på bästa sätt kan du också läsa om. Det finns både facklitteratur och skönlitteratur som tar upp hjärnans olika sinnen och sinnesstämningar. Vissa författare har gjort resor som är bra för sinnet och flera av dem gör sina historier till skönlitterära verk, för att det är enklare att läsa dem än facklitteratur som ofta har ett avancerat språk. De används ofta i olika studier främst på högskole- eller universitetsnivå.