Om oss

Troligen gillar du, precis som oss, böcker, historier och att läsa olika saker. Vi gillar alla former av litteratur, till exempel klassiker, romaner, serier med mera. Kanske vill du dessutom skriva din helt egen saga eller berättelse? Vi har läst böcker i stort sett hela våra liv och även i vuxen ålder fortsätter vi läsa. Som små läste föräldrarna sagor för oss vid läggdags och genom skolan var frukt- och sagostunderna en fristad där alla satt tysta och lyssnade. Våra barn slipper garanterat inte undan sagornas värld utan de är invigda i den både när det gäller böcker, spel och serier. Innan barnen är stora nog är det högläsning som gäller.

Böckernas betydelse

Man kan inte bortse från att böcker har och har haft en mycket stor betydelse för människan ända sedan tryckkonsten uppfanns. Innan dess var det de muntliga berättelserna som gick i arv från generation till generation. I dag kan nästan vem som helst skriva en berättelse, och vem har inte drömt om att bli författare en dag? Vi har i alla fall haft den drömmen! Influencers och offentliga personer har het plötsligt börjat ge ut sina helt egna böcker redan som unga och detta inspirerar.

När det gäller böcker och berättelser har de såklart inte bara betydelse för den som skriver dem. VI har ofta känt oss påverkade efter att vi har läst en gripande bok, oavsett om den varit verklighetsbaserad eller inte. Berättelser av olika slag kan till exempel både glädja, väcka eftertanke eller rent av göra någon lite ledsen.

Något vi gillar extra mycket är klassiska böcker. Dessa väcker ofta flera olika känslor och dessutom kan man förvånas över att författarna ibland tycks ha förutspått hur framtiden skulle bli. I vissa böcker kan man tydligt se paralleller till dagens samhälle, trots att boken är skriven för hundra år sedan.

Sinnena påverkas också

Vi föredrar böcker som påverkar sinnena. En vanlig bok brukar lyckas ganska bra med detta men ljudböcker är något som ligger oss extra varmt om hjärtat. Att höra någon som läser upp boken med inlevelse ger ofta än mer än när man själv läser boken. Vi har hört böcker inlästa av sina författare och dessa brukar ofta kunna lägga en hel del betoning med mera i läsningen. Flera av favoritböcker har också blivit spel av olika slag och Djungelboken är en av dem. Vi har tittat in på flera casinon och funnit att några av favoritspel där faktiskt har inspiration från våra favoritböcker. Kanske inte så konstigt när man tänker efter.

Här i bloggen kommer ni att kunna läsa mer om våra äventyr i böckernas och spelens värld. Om vi läser något spännande eller hittar en spännande klassiker kommer vi garanterat att berätta mer om det här i bloggen! Ni får gärna ge oss tips på läsvärda böcker som påverkar våra sinnen, och som gärna också får finnas som spel! Att kunna ta del av en boks handling på flera sätt är alltid en fördel, och det är alltid roligt att kunna göra jämförelser mellan bok och film eller spel.